• Iedereen is welkom in de praktijk
  • Ook online en telefonische coaching mogelijk

Voor verwijzers - Voorkomen is beter dan genezen

De wereld wordt beheerst door Corona. Europa wordt beheerst door Corona. Nederland wordt beheerst door Corona. Ook de inwoners van onze woonplaats worden beheerst door Corona.

De ontwikkelingen rondom Corona hebben waarschijnlijk ook voor u, als huisarts, een grote impact op uw werk en op de praktijkondersteuners. Niet alleen vanwege de maatregelen maar ook vanwege de stroom cliënten die zich zorgen maken.

Over het algemeen wordt er gesproken over (het naleven van) de maatregelen en het vaccineren. Veel minder wordt belicht welk psychisch effect Corona heeft op mensen. De verdeeldheid, chaos, angst en onzekerheid die er (in de mens) leeft en welk effect dit heeft op de gemoedstoestand en de algehele psyche en daarmee het gedrag.

En juist daar kan ik als Ontspanningscoach van betekenis zijn en u in uw praktijk ontlasten. Om te voorkomen dat er ernstige psychische problemen of lichamelijke klachten ontstaan die veroorzaakt worden door het effect van Corona. Door de coaching worden uw cliënten zich bewust van de mate waarin Corona hun gemoedstoestand en leven beïnvloedt. Dit heeft als positief gevolg dat ze een keuze krijgen over hoe ze met de hele situatie om kunnen gaan.

Via Ontspanningscoaching kunnen ze daar zelf een positieve invloed op uitoefenen. Ze leren hoe ze zich kunnen ontspannen en dat Corona in de mind niet leidend hoeft te zijn in hun dagelijks leven. Ze kunnen een gezond en vreugdevol leven leiden.

Typerend voor mijn werkwijze: in oprechte verbinding, een luisterend oor, een veilige setting bieden en een aanpak op maat.

Als huisarts bent u een belangrijke schakel in de zorg. U bepaalt samen met uw cliënt welke ondersteuning passend is. Mocht u iemand in uw praktijk krijgen die zich erge zorgen maakt of angstig is met betrekking tot Corona en hulp nodig heeft, aarzel dan niet en verwijs deze cliënt door naar Coachingspraktijk Karin Witte via karin@coachingspraktijkkarinwitte.nl. U kunt ook de cliënt zelf contact op laten nemen.

Praktijkgegevens: De OndernemersTuin, Berenkoog 35, 1822 KH in Alkmaar, telefoonnummer 06-48182000