• Iedereen is welkom in de praktijk
  • Ook online en telefonische coaching mogelijk

Over mij

Mijn naam is Karin Witte.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen in hun bewustwordingsproces naar geestelijke ontspanning en hen te helpen door inzicht en begrip te creëren in zichzelf of een situatie om van daaruit keuzes te maken die leiden tot een ontspannen leven. Ook help ik bij het ontmantelen van denk- en gedragspatronen die niet meer dienend zijn.

Mijn levenservaring

Door mijn eigen ervaring met geestelijke onrust en spanning kan ik mij verplaatsen in vele situaties en omstandigheden, dus niets is 'gek'. De innerlijke rust en ontspanning heb ik bereikt door naar binnen te keren, in mezelf te kijken waar de onrust vandaan kwam. Samen met een coach ben ik op ontdekkingsreis in mezelf gegaan, waardoor ik mezelf steeds beter leerde kennen. En met die kennis kon en kan ik keuzes maken in het veranderen van mijn gedrag, wat een effect heeft op mijn leven. Ik nam en neem de verantwoordelijkheid en de regie over mijn leven.

Voor mijn lichamelijke ontspanning ging ik aan yoga doen; daar was ik zo enthousiast over dat ik besloot om yogadocente te worden en dit over te brengen aan anderen. Dat heb ik een paar jaar gedaan in Amsterdam en op het strand van Zandvoort. Tijdens de yoga staat de ademhaling centraal; ik merkte dat ik vanuit mijn ademhaling al redelijk snel en makkelijk tot rust kon (en nog steeds kan) komen. Ik gebruik deze ervaring ook in mijn praktijk.

Mijn levenservaring zet ik nu in bij het coachen, waarbij ik werk vanuit mijn innerlijke rust en wijsheid. Vanuit die rust en mijn intuïtie doe ik wat nodig is in het moment.

Trainingen en lesgeven

Van het geven van trainingen en lesgeven word ik altijd blij! Het is leuk om met een groep te werken en een leeromgeving te creëren waarbij er ruimte is voor zowel het groepsproces als het individu. Daarnaast deel ik graag mijn kennis en ervaring. Mijn aandachtsgebied is heldere communicatie en daarin heb ik reeds vele trainingen en lessen gegeven in het bedrijfsleven. Heldere communicatie loopt als een rode draad door mijn werk- en privéleven.

Overig werk

Deels werk ik ook als (directie)secretaresse. Dit vak verveelt mij nooit en doe ik met veel plezier. In dit werk staat communicatie centraal net als het ontzorgen en dienstbaar zijn.

Coachingspraktijk Karin Witte

 

Als vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar geef ik als lifecoach maandelijks online gratis speedcoachsessies van 20 minuten. Lees hier hoe het werkt en wat de ervaringen van enkele deelnemers zijn.