• Iedereen is welkom in de praktijk
  • Ook online en telefonische coaching mogelijk

Training Helder Communiceren I
Vergroot je zelfkennis en versterk daarmee je communicatieve vaardigheden

Vind je het lastig om helder en duidelijk te communiceren? Komt het vaak niet goed over wat je zegt? Worden anderen boos als je iets zegt? Voel je je onzeker over je communicatie? Ervaar je vaak misverstanden en misvattingen in je communicatie met anderen? Heb je het idee dat anderen je niet begrijpen, niet zien of niet echt naar je luisteren?

Communiceren kun je leren, maar hoe zou het zijn om daar niet meer over na te hoeven denken en dat het helder communiceren moeiteloos gaat? Dat je communiceert zonder bijbedoelingen, zonder dubbele agenda, zonder dwang, zonder angst, zonder sturing en zonder emoties. Klinkt dat als onmogelijk om te doen en ben je bereid om te reflecteren op je eigen gedrag? Dan is deze training zeker iets voor jou!

In deze training wordt het je helder dat je vanuit een aangeleerd patroon of programma communiceert en hoe dit jou en de ander (onbewust) beïnvloedt. Daarmee heb je de mogelijkheid om de vertroebeling in je communicatie op te lossen en meer vanuit je geweten te handelen. De gevolgen zoals onbegrip, misvattingen en irritaties verdwijnen en het voorkomt dat de gemoederen hoog kunnen oplopen.

Verder worden je allerlei praktische tips en handvatten aangereikt, waar je direct mee aan de slag kunt om meer helderheid in je communicatie aan te brengen. De training is praktijkgericht en je krijgt de gelegenheid om je eigen casus in te brengen.

Het resultaat van deze training:

  • Je hebt zicht op de elementen die je communicatie kunnen vertroebelen.
  • Je hebt ontdekt welk intern patroon of programma voor vertroebeling van je communicatie zorgen. Als je dit helder hebt, dan kun je van daaruit veranderen.
  • Je weet hoe je helderheid kunt aanbrengen in communicatie.
  • Je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn zijn gegroeid, waardoor je meer rust en ontspannenheid en vertrouwen uitstraalt.

Over de trainers

Karin Witte heeft veel ervaring met het geven van communicatie trainingen in het bedrijfsleven en heeft een eigen praktijk in lifecoaching en loopbaancoaching. Daarin ondersteunt zij mensen bij levensvragen en werk gerelateerde vragen, opdat zij zich bewust worden van belemmerende gedachten, patronen en programma’s. Heldere communicatie loopt als een rode draad door haar werk- en privéleven.

Guy Andreoli is trainer, senior coach, loopbaanspecialist en geeft al velen jaren workshops en trainingen op gebied van innerlijke groei en bewust worden. Heldere communicatie neemt daarbij een zeer belangrijke rol in. Uit ervaring en kennis weet hij dat helder communiceren hoofdzakelijk wordt bepaald door de helderheid in je innerlijke communicatie (mate van zelfkennis) en je vermogen te kunnen intunen op die van de ander. Hij maakt jou met veel vreugde en toewijding hier deelgenoot van.

Karin Witte
Guy Andreoli
Helder Communiceren - Vergroot je zelfkennis en versterk je communicatieve vaardigheden

Praktische informatie

Datum:                       maart 2022

Locatie:                      Boerderij De Boerinn te Kamerik

Tijd:                            10.00 uur – 17.00 uur

Investering:               € 290,- (excl. BTW)

Inclusief:                    trainingsmap, koffie/thee, water, een
                                    gezonde & lichte lunch en telefonische
                                    nazorg

Groepsgrootte:        max. 12 deelnemers

Aanvullende opties

  • Een coachtraject met beide trainers om het geleerde direct toe te passen, te verdiepen en te integreren.
  • Helder communiceren II - van toneelspel en maskers naar authenticiteit en helderheid